Световната здравна организация не обслужва интересите на никоя конкретна държава

...
 Световната здравна организация не обслужва интересите на никоя конкретна държава
Коментари Харесай

Китай праща послание на Тръмп

 

Световната здравна организация не обслужва ползите на никоя съответна страна и не принадлежи на страната, която й обезпечава най-голямо финансиране. Шефът й Тедрос Адханом Гебрейесус свърши добра работа и страните, които имат чест ще поддържат организацията, съобщи министърът на външните работи на Китай Ван И по време на годишната си конференция, предава " Ройтерс ".

Според него Съединени американски щати би трябвало да спрат да губят време в коронавирусна война, а да работят с Китай против вируса и да спрат с разпространението на неистини и да нападат страната.

" За страдание, с изключение на вилнеещия ковид, в Съединени американски щати се популяризира и политически вирус. Този политически вирус употребява всяка опция да нападна Китай. Някои политици подценяват най-основните обстоятелства и измислят прекалено много неистини за Китай и измислят прекалено много конспирации ", добави той.

" Искам да кажа тук: Не губете повече скъпо време и не подценявайте живота. Това, което Китай и Съединените щати би трябвало да създадат най-вече, е първо да се учат един от различен и да споделят своя опит в битката против епидемията и да оказват помощ на всяка страна да се бори с нея. ", сподели първият посланик на Поднебесната империя и добави:  „ Китай и Съединените щати също би трябвало да стартират да координират макрополитиките за своите стопански системи, както и за международната стопанска система. Китай остава подготвен да работи със Съединените щати в дух на съдействие и взаимно почитание “.

Китай и Съединени американски щати печелят от съдействие и губят от борба ", изясни Ван И. " Китай през днешния ден не е Китай преди 100 година, нито светът е както тогава ", добави той.

" Ако желаете да нарушавате суверенитета и достолепието на Китай с безразборни правосъдни производства и принудително да крадете плодовете на упорития труд на китайския народ, опасявам се, че това е единствено фикция и вие единствено ще се унижите ", разяснява външният министър на Китай.

" Пред лицето на безпричинно нахлуване и дискредитиране от избрани страни, двете страни Русия и Китай се поддържат взаимно, застават за правдивост, стават непревземаема цитадела против политическия вирус, което показва високо равнище на стратегическо съдействие сред Китай и Руската федерация ", сподели той.

" Убеден съм, че до момента в който Русия и Китай стоят един до друг, стабилността на международния мир, интернационалната безпристрастност и справедливостта са под надеждна отбрана ", сподели още Ван И.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР